blank

Apple uppges ha minskat sina beställningar på nya iPhone 13 på grund av brist på komponenter. Enligt de ursprungliga planerna så hade Apple beställt 90 miljoner enheter av sina underleverantörer. Det hävdas nu att beställningarna minskats med 10 miljoner enheter.

Uppgifterna fick Apples aktie att falla under tisdagens handel och den här informationen kopplas också till uttalanden från Vita Huset där det också varnas för brist på elektroniska komponenter vilket kan komma att påverka julhandeln.

Apple Inc. is likely to slash its projected iPhone 13 production targets for 2021 by as many as 10 million units as prolonged chip shortages hit its flagship product, according to people with knowledge of the matter.

The company had expected to produce 90 million new iPhone models in the last three months of the year, but it’s now telling manufacturing partners that the total will be lower because Broadcom Inc. and Texas Instruments Inc. are struggling to deliver enough components, said the people, who asked not to be identified because the situation is private.

Bloomberg

Komponenter

Apple är en världens största beställare av elektroniska komponenter och Apple har haft en strategi där beställningar betalas i förskott mot ett beställningarna prioriteras och kommer först i kön av kunder. Detta har gjort att Apple inte drabbats av komponentbrist i samma utsträckning som andra tillverkare. Enligt Bloomberg så kan det nu vara så att även Apple drabbats av bristen på delar.

 

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x