Det här är jag

av | dec 2, 2021 | Om Macken

Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film.

Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade.  Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Runt 1994 så började jag att använda det som då var nytt – Internet. Några år senare så byggde jag tidningen Norra Västerbottens, första hemsida, den första versionen av en digital tidning. På den tiden jobbade jag som journalist.

Mac

Utbildad fotograf som började att skriva då det gav mer betalt som frilans. Under tiden som inom olika medier jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det. Förutom skrivna medier så har jag även jobbat med radio och tv. Under tio år så kommenterade jag bland annat ishockey för Sveriges Radios räkning i första hand från Skellefteå med inhopp i Umeå och Luleå.

Just nu har jag ett uppdrag som kommunikationsansvarig inom Stiftelsen för Östersjölaxen, vid sidan av det egna företaget, och det uppdraget skvallrar om att den vilda laxen och öringen är hjärtefrågor. Det är också förklaringen till att jag, sommartid, tillbringar jag en massa tid med ett flugspö i handen i och vid Kågeälven och Byskeälven häruppe i Skellefteå där jag bor sedan mer än 40 år tillbaka.

Korta fakta

Håller på: Södertälje Sportklubb, Skellefteå AIK, Skellefteå FF, Miami Dolphins, Leeds United, Los Angeles Lakers, New York Islanders, New York Yankees, Malmö FF och Bayern München.
Gillar: Stora bilar, en riktig bil har minst åtta cylindrar
Äter: Det mesta men stuvad potatis, isterband med rödbetor är en favorit
Telefon: Den senaste och största iPhone-modellen
Bärbar dator: Macbook Pro M1 Pro
iPad: iPad Pro 11.9
Mac: Mac mini M1
Sociala medier: Lite mera privat på Facebook och Instagram än på Twitter @northwiz. Finns även på Mastodon @northwiz

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: