blank

Parler kommer inte att släppas in i Apples App Store igen. Apple har avslagit Parlers begäran med hänvisning till att ändringarna av regelverket inte är tillräckliga och att Parler fortfarande inte har någon moderering av de inlägg som görs.

Parler fick en varning av Apple att appen skulle kastas ut från App Store om Parler inte modererade de inlägg som gjordes på en högerextremistiska mötesplatsen. Tjugofyra timmar efter det att Parler hade fått varningen så verkställde Apple också sitt beslut att inte tillåta Parlers app i App Store. Vid den tidpunkten så hade Google redan kastat ut Parler från Google Play.

Nya regler

Amazon sa i samband med det också upp sitt hostingavtal med Parler sedan det stått klart att många av de stormade Kapitolium hade använt Parler för planeringen och för kommunikationen inför attacken den 6 januari. Parler hittade till slut en ny leverantör i ett ryskt företag. Tjänsten har stegvis byggts upp på nytt men utan appar för iOS och Android och nu när Parler har bett om att få bli insläppta i App Store ingen så är svaret ett blankt nej från Apple. Enbart ändrade regler för användarna räcker inte menar Apple och hänvisar till att inlägg på parler fortfarande inte modereras.

Bloomberg

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport