blank

Apple kommer att lansera ett nytt paket för alla sina tjänster – Apple One, skriver flera amerikanska medier och hänvisar till Bloomberg. Apple One är ett prisnedsatt paket med Apple Music, AppleTV+ och flera av Apples övriga tjänster.

Apple One kommer inte att vara ett paket utan det uppges att det kommer att vara åtminstone två paket:

  • Apple Music – Apple TV+
  • Apple Music, AppleTv+, Apple Arcade och Apple News

Apple Inc. is readying a series of bundles that will let customers subscribe to several of the company’s digital services at a lower monthly price, according to people with knowledge of the effort, Bloomberg News reports.

The bundles, dubbed “Apple One” inside the Cupertino, California-based technology giant, are planned to launch as early as October alongside the next iPhone line, the people said. The bundles are designed to encourage customers to subscribe to more Apple services, which will generate more recurring revenue.

Bloomberg

Oktober

Enligt Bloomberg så är Apple One planerad att lanseras under oktober månad, i samband med eller strax efter det att iOS 14 släpps tillsammans med de nya modellerna av iPhone si så fall. När, eller ens om, Apple One lanseras i Sverige och Europa är oklart. Apple News finns som bekant inte lanserat i Sverige ännu och det innebär att om Apple ska rulla ut ett prisneddsatt paket, eller flera, så måste tjänsterna faktiskt lanseras här också.

Enligt Bloomberg så är rabatterna sparsamma – 2 till 5 dollar vilket i svenska pengar blir runt 20 till 50 kronor.

CBS All Access

Apple uppges också rulla ut ett erbjudande om att baka in ett programpaket från CBS i sitt nuvarande abonnemang för AppleTV+. Abonnenter kommer att kunna köpa CBS All Access för 99.5 dollar i månaden. Då detta gäller USA så ska vi i Norden och Sverige inte räkna med att ens få se röken av något liknande erbjudande. Apple är som bekant ett amerikanskt företag trots att mer än 60 procent av Apples intäkter kommer utanför USA.

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här