blank

Närmare 15000 anställda inom Twitter har haft tillgång till interna verktyg vilket get dem möjlighet att titta på och ändra i konton. Enligt Bloomberg så har anställda skapat falska supportärenden för att kunna titta på kända människors konton, däribland Beyoncé.

De nya uppgifterna kommer efter ett stort, omfattande intrång på Twitter där närmare 130 kända personers konton kapades och där det publicerades bedrägliga meddelanden och uppmaningar att sätta in pengar på ett Bitcoin-konto. Bloomberg skriver vidare att styrelsen och grundaren Jack Dorsey ska ha varnats för  att det utgör en betydande säkerhetsrisk förra gånger och redan 2015.

Flera av de anställda som ertappats var anställda av ett konsultbolag, Cognizant Technology Solutions,, som Twitter anlitat. De anställda ska nu ha sparkats, skriver Bloomberg.

Utreds

Intrånget utreds nu av Twitter och den amerikanska federala polisen, FBI.

Twitter management has often dragged its heels on upgrades to information security controls while prioritizing consumer products and features, a source of tension for many businesses.

Bloomberg.

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x