blank

Bloomberg har publicerat en artikel med uppgifter om att Nintendo uppmanat utvecklare att börja att uppdatera sina spel för 4K – en antydan om att det kommer en 4K-enhet från Nintendo. Nu har Nintendo gått ut med en ovanligt kraftfull dementi av Bloombergs uppgifter.

Det har spekulerats och spritts rykten om en uppdaterad Nintendo Switch som har uppgivits ska ha snabbare, nättre hårdvara och städ får 4K. Uppgifter som Nintendo dementerat tidigare och som Nintendo nu dementerar igen.

Nintendo meddelar att det inte finns några andra planer på nya enheter vid sidan av nya Nintendo Switch med OLED-skärm som landar ut i butikerna den 8 oktober.

Ändrat

Bloomberg har nu uppdaterat sin artikel och backar högst betänkligt från sina tidigare uppgifte men Bloomberg fortsätter att hävda att 11 spelutvecklare fått ett utvecklingspaket från Nintendo – däribland Zynga vars talesperson dementerar Bloombergs uppgifter i samma artikel.

Employees at 11 game companies said their teams were in possession of Nintendo’s 4K development kit for the Switch. The companies span the globe, ranging from large publishers to small studios and include at least one that has never made a console game before, Zynga Inc., according to the employees, who asked not to be identified because they weren’t authorized to discuss their projects publicly.

Bloomberg

Bloomberg nämner inte i rubriken, inte i underrubriken eller i ingressen att uppgifterna bestrids både av Nintendo och Zynga.

Kontroll

After publication, Zynga spokeswoman Sarah Ross disputed what the people familiar said.

”To clarify, Zynga does not have a 4K developer kit from Nintendo,” she said in a statement.

Det är svårt att inte tolka raderna ovan som att Bloomberg kontrollerat uppgifterna med kommunikationsansvariga bland spelutvecklare – via de mer formella kanalerna förrän efter det att uppgifterna har kontrollerats.

Ljuger

Det kan absolut vara så att Nintendo ljuger eller i vart fall lindar in sin dementi för att skydda utvecklingen av en ny enhet. Det kan också vara så att Zyngas kommunikationsansvarige ljuger på uppmaning av Nintendo men det är uppenbart att Bloomberg inte kontaktat spelutvecklare den formella vägen – via PR- och kommunikationsavdelningen före publiceringen och när det gäller Bloombergs källor så finns det all anledningen att ta dem med en nypa salt.

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x