blank

Trots uttalanden gjorda av ledningen inom Nintendo så jobbar konsol-tillverkaren på en ny version, en helt ny modell av Nintendo Switch, uppger Bloomberg.

Det är ens, handbollen konsol som ska ha ny, uppdaterad hårdvara under skalet och som ska klara 4K när den sätts i sin docka och körs via en tv.

Nintendo Co. plans to unveil a model of its Switch gaming console equipped with a bigger Samsung OLED display this year, hoping the larger touchscreen can prop up demand in time for the holidays, people familiar with the plan said.

Samsung Display Co. will start mass production of 7-inch, 720p-resolution OLED panels as early as June with an initial monthly target of just under a million units, said the people, who asked not to be identified discussing internal matters. The displays are slated for shipment to assemblers around July, the people said. Representatives for Nintendo and Samsung Display declined to comment.

Bloomberg

Namnet är oklart – Switch Pro, Super Switch eller Nintendo Switch 2. En större bildskärm, 7-tum, OLED, 720p upplösning, snabbare processor. En ny enhet som ska ha högre upplösning internt och högre upplösning externt, dra mindre batteri och vara kraftfullare.

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport