blank

Med hjälp av ett verktyg så kan samtal spelas in och plockas ned (ut) från Clubhouse. Den sociala tjänsten har snabbt gått och lovat att åtgärda buggen.

Under helgen så loggade en användare in, deltog i flera samtalsrum och skickade samtalen vidare till en annan webbplats – (streamade) samtalen vidare.

A week after popular audio chatroom app Clubhouse said it was taking steps to ensure user data couldn’t be stolen by malicious hackers or spies, at least one attacker has proven the platform’s live audio can be siphoned.

An unidentified user was able to stream Clubhouse audio feeds this weekend from “multiple rooms” into their own third-party website, said Reema Bahnasy, a spokeswoman for Clubhouse. While the company says it’s “permanently banned” that particular user and installed new “safeguards” to prevent a repeat, researchers contend the platform may not be in a position to make such promises.

Bloomberg

Kina

Användaren, som misstänks komma från Kina har nu stängts av, permanent, från Clubhouse.

* Den 18 oktober 2018 publicerade Bloomberg en längre text, The Big Hack , där det påstås att Apple, Amazon, Super Micro Computer och ett trettiotal amerikanska företag avlyssnades av den kinesiska underrättelsetjänsten. Inget annat media har lyckats hitta några bevis eller indicier som stöder Bloombergs uppgifter, trots att flera omfattande försök har gjorts bland annat av Washington Post. En av de namngivna källorna  i Bloombergs artikel  förnekar dessutom uppgifterna.

Fram till dags dato så har Bloomberg inte tagit tillbaka sina uppgifter.

Super Micro flyttar tillverkningen – Bloomberg har fortfarande inte dementerat sina uppgifter
Bloomberg håller fortfarande fast vid sin historia om kinesiska hackare
Bloomberg har målat in sig i ett hörn
Bloomberg hade fel och borde medge det
Bloombergs oärliga rapport

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x