Niantic drar nu igång ett nytt event i spelet – Hatchathon! Det är ett event med sikte på ägg, jaga ihop en massa ägg, kläck dem och har du tur så kan du få en shiny Elekid.

Från den 14 till den 27 november så kommer du kunna få Pokémons i de ägg som du kläcker. Rhyhorn, Porygon och Magby kommer att finnas i 2 kilometers ägg och det är Pokémons som du sedan kommer att kunna utveckla vidare, inom kort. Har du tur så kan du även alltså kläcka en shiny Elelkid.

Eventet

Trainers,

It’s time to get cracking on an egg-citing event! From November 14 at 1:00 p.m. PST to November 27 at 1:00 p.m. PST, some Pokémon with evolved forms originally discovered in the Sinnoh region—such as Rhyhorn, Porygon, and Magby—will be present in 2 km Eggs! Check out the details below:

Date + Time

  • Nov. 14 at 1:00 p.m. PST to Nov. 27 at 1:00 p.m. PST

Bonuses

  • Pokémon such as Rhyhorn, Porygon, and Magby will be present in 2 km Eggs!
  • If you’re lucky, you may hatch a Shiny Elekid!

It’s time to hatch a plan to make the most of your Eggs, Trainers! Stay safe, and happy exploring!

—The Pokémon GO team

Detta innebär att det är Rhyhorn, Porygon, och Magby som blir de första Pokémons som kommer att kräva den nya Sinooh Stone för att kunna utvecklas. Stenen kan du sannolikt få när du snurrar ditt sjunde stop i rad, under en vecka – så som du får de övriga objekten som krävs för att kunna utveckla en del andra Pokémons. I skrivande stund finns det också rapporter om att du får stenen när du lyckas genomföra den sista uppgiften i det som kallas Field Research

Meltan

Jakten på Meltan ser också ut att rullas ut nu då Pokémon Let´s GO lanseras för Nintendo Switch. Det betyder att du kan få den Mystery Box som krävs för att fånga Meltan om du kopplar ihop Pokémon Go med Evee eller Pikachu-versionen av spelet.

Macken X: Så fungerar Mysterious Box

Macken X: Meltan är marknadsföring för andra spel

Balansering

Niantic har också rullat ut den så kallade balanseringen vilken betyder att ett antal Pokémons har blivit lite bättre.

Macken X: Nu ska det bli slut på glaskanoner

Vi som spelar har fått lite fler bra Pokémons att välja mellan när vi spelar, ska attackera gym eller vara med på en raid. Vi har också lite mer att välja på för att försvara ett gym.

Inkubatorer

I den interna butiken i spelet finns nu öven nya boxar som du kan köpa. De här boxarna har fokus på inkubatorer, kopplade till det nya eventet.

Du hittar även en ny Evee-hat och en ny Pikachu-hat som är en slags marknadsföring för de två nya spelen som lanseras för Nintendo Switch.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här