Niantic kommer att justera och korrigera nivåer, förmågor och användbarhet då det gäller flera Pokémons framöver. Det betyder att skillnaderna mellan olika Pokémons kommer att bli mindre. Sannolikt som en förberedelse för duell-funktionen som Niantic har sagt ska lanseras före årskiftet.

Beskedet om en rad nyheter kom under gårdagen. Först via Pokémons officiella Youtube-kanal i form av en video och sedan text och mer information från Niantic. den kanske största nyheten är att nu kommer generation 4, flera nya Pokémons i spelet men även beskedet att flera figurer kommer att justeras och balanseras mot andra figurer.

Glaskanoner

Det finns som en rad Pokémons som döpts till glaskanoner – de har en bra förmåga, attack exempelvis, men de tål praktiskt taget ingenting. Gengar, Alakazam och Espeon är tre exempel på Pokémons som sett till storlek och förmågor borde tåla lite mer än de gör i gym-strider.

Så varför ska då Pokémnons balanseras mot varandra?

Av flera skäl. Det första för att vi som spelar ska använda fler Pokémons vid raider och gymstrider. Ninatic vill att vi ska underhålla, samla och utveckla fler Pokémons än vi gör just nu. De flesta som spelar samlar ihop en bra uppsättning Blissey, Machamp och Tyranitar. Det räcker för att ta ned ett gym och för att försvara det. Blissey är svårslagen som försvarare medan Machamp och Tyranitar är användbar för attacker.

Duell

Niantic har dessutom flaggat för en ny funktion – duell där du ska kunna utmana andra på en duell. Exakt hur det kommer att fungera återstår att se men om dueller ska bli riktigt populära så måste fler Pokémons kunna användas. Därför ska de Pokémons vi har samlat på oss idag balanseras mot varandra, skillnaderna ska bli något mindre för att uttrycka det enkelt.

Förlorare

PokémonHP
Blissey510
Chansey500
Snorlax320
Giratina300
Hariyama288
Lapras260
Vaporeon260
Entei230
Rhyperior230
Mamoswine220
Garchomp216
Tyranitar200
Swampert200
Honchkrow200
Tangrowth200

Vinnare

PokémonHP
Shedinja2
Shuckle40
Dugtrio-Alola70
Mr. Mime80
Ditto96
Hitmons100
Deoxys100
Cloyster100
Gorebyss110
Kingler110
Alakazam110
Roserade120
Breloom120
Gengar120
Starmie120
Raichu-Alola120
Espeon130
Pinsir130
Jynx130

 

Observera att listorna ovan får sorteras sin under spekulationer eftersom vi inte i detalj vet hur Niantic ska korrigera och balansera olika Pokémons.

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This