Niantic kommer att justera och korrigera nivåer, förmågor och användbarhet då det gäller flera Pokémons framöver. Det betyder att skillnaderna mellan olika Pokémons kommer att bli mindre. Sannolikt som en förberedelse för duell-funktionen som Niantic har sagt ska lanseras före årskiftet.

Beskedet om en rad nyheter kom under gårdagen. Först via Pokémons officiella Youtube-kanal i form av en video och sedan text och mer information från Niantic. den kanske största nyheten är att nu kommer generation 4, flera nya Pokémons i spelet men även beskedet att flera figurer kommer att justeras och balanseras mot andra figurer.

Glaskanoner

Det finns som en rad Pokémons som döpts till glaskanoner – de har en bra förmåga, attack exempelvis, men de tål praktiskt taget ingenting. Gengar, Alakazam och Espeon är tre exempel på Pokémons som sett till storlek och förmågor borde tåla lite mer än de gör i gym-strider.

Så varför ska då Pokémnons balanseras mot varandra?

Av flera skäl. Det första för att vi som spelar ska använda fler Pokémons vid raider och gymstrider. Ninatic vill att vi ska underhålla, samla och utveckla fler Pokémons än vi gör just nu. De flesta som spelar samlar ihop en bra uppsättning Blissey, Machamp och Tyranitar. Det räcker för att ta ned ett gym och för att försvara det. Blissey är svårslagen som försvarare medan Machamp och Tyranitar är användbar för attacker.

Duell

Niantic har dessutom flaggat för en ny funktion – duell där du ska kunna utmana andra på en duell. Exakt hur det kommer att fungera återstår att se men om dueller ska bli riktigt populära så måste fler Pokémons kunna användas. Därför ska de Pokémons vi har samlat på oss idag balanseras mot varandra, skillnaderna ska bli något mindre för att uttrycka det enkelt.

Förlorare

Pokémon HP
Blissey 510
Chansey 500
Snorlax 320
Giratina 300
Hariyama 288
Lapras 260
Vaporeon 260
Entei 230
Rhyperior 230
Mamoswine 220
Garchomp 216
Tyranitar 200
Swampert 200
Honchkrow 200
Tangrowth 200

Vinnare

Pokémon HP
Shedinja 2
Shuckle 40
Dugtrio-Alola 70
Mr. Mime 80
Ditto 96
Hitmons 100
Deoxys 100
Cloyster 100
Gorebyss 110
Kingler 110
Alakazam 110
Roserade 120
Breloom 120
Gengar 120
Starmie 120
Raochu-Alola 120
Espeon 130
Pinsir 130
Jynx 130

 

Observera att listorna ovan får sorteras sin under spekulationer eftersom vi inte i detalj vet hur Niantic ska korrigera och balansera olika Pokémons.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här