FBI har gripit ägaren till Breach-forum

av | mar 20, 2023 | Nyheter, Reportage, Säkerhet

FBI har gripit den person som påstås vara ansvarig för och ägare av BreachForum, en community för hackare, kriminella och annat löst folk.

Signaturen, “Pompompurin”, greps i sitt hem i New York på onsdagen och anklagades för konspiration för att begå bedrägeri med åtkomstenheter, enligt de handlingar som lämnats in till domstol. I ett edsvuret vittnesmål hävdar FBI-agenten, som är inblandad i fallet att den gripne, erkände att han ägde BreachForums vid tiden för hans gripande och att han även identifierade sig som Pompompurin.

Hackarsajt

Pompompurin skapade BreachForums efter att FBI beslagtagit RaidForums, en liknande hackarsajt som också sålde läckt information.

Den gripne misstänks för att vara inblandad i en rad intrång fler av dem riktade mot FBI. År 2021 tog Pompompurin ansvar för ett hack som skickade ut tusentals falska cybersäkerhetsvarningar från FBI:s e-postadress, och som också är kopplat till intrånget i Infragard, FBI:s program för informationsdelning som syftar till att öka medvetenheten om fysiska och digitala hot mot statliga organisationer och fristående företag. Mannen misstänks alltså för att ha hackat en del av FBIs datorsystem som användes för att – varna för hackare.

Nytt ägande

Ett färskt inlägg på BreachForums antyder att sajten kommer att fortsätta att fungera under nytt ägande – åtminstone tillsvidare. Hackingforumet har redan varit inblandat i flera av de senaste cyberattackerna, inklusive ett brott mot DC Health Link, en marknadsplats för hälsovård som används av många amerikanska politiker och regeringspersonal, och intrånget mot det australiska telekommunikationsföretaget Optus.

Den gripne släpptes på en borgen på $300 000 dollar på torsdagen och kommer att infinna sig i en domstol i Virginia den 24 mars, enligt Bloomberg.

Krebs on Security

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: