Så löser du ilands-problemet med att hålla reda på dina tv-serier

av | okt 2, 2022 | Nöje, TV och Film

Du känner säkert igen problemet, en massa tv-serier som du ser och följer, filmer som kommer när de kommer och tv-program som du vill se. Så hur håller du reda på allt? Magasin Macken har en lösning.

Du behöver en app och en tjänst som håller reda på vad du vill titta på, vad som kommer och sen blir det upp till dig att se till att bocka av och berätta vad du har tittat på.

JustWatch

Min personliga favorit. Här finns de flesta streamingtjänsterna och via appen får du reda på vad som kommer, när tv-serier förnyats för e ny säsong och när det finns nya avsnitt att titta på. JustWatchj finns även på svenska vilket är ett stort plus.

TV Time: Track Shows & Movies

Här har tv-program, serier och filmer samlade – i ett program för din Mac. Du får en samling (en databas) på vad du har sett, det som kommer och förnyade tv-serier. Appen finns för iPad och iPhone också.

Trakt.tv

Det här är en av de större och mer populärare tjänsterna med appar för alla dina Appleprylar för att hålla reda på allt som finns att se på TV.

IMDB

Det här är den stora databasen med film och tv. IMDB har appar/program för Mac, iPad och iPhone och du kan hålla reda på vad du har sett. IDMB har även betyg vilket kan vara ett plus.

Kostar

Observera nu att flera av tjänsterna och apparna kostar pengar – om du vill ha alla funktioner och i fallet med IDMB handlar det om en prenumeration. Några av apparna har “köp-i-app” där du kan köpa till de funktioner du vill ha medan några är gratis och finansieras med reklam. Oavsett vilket av de ovan som du välja så gör de jobbet – du får kolla på ditt tv-tittande.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian