Anonymous har hackat iranskt kärnkraftsbolag och iransk mobiloperatör

av | okt 30, 2022 | Anonymous

Close-up Photo of Guy Fawkes Mask

I slutet av september i år så förklarade hackarkollektiver Anonymous krig mor den iranska regimen som en protest mot förtrycket av kvinnor och mot att 22-åriga Mahsa Amini hittats död i den iranska moralpolisens häkte. Nu har stora mängder stulen information börjat att publiceras på nätet.

På kort tid så slog Anonymous till mot en rad myndigheter, organisationer och företag i Iran. Övervakningskameror hackades och insamlat material blev bevis för myndigheternas övergrepp mot civila, den iranska statskontrollerade tv-kanalen hackades och under en kort tid visades meddelanden till stöd för protesterna i landet, det iranska revolutionsgardets webbplats hackades liksom en av de största iranska bankerna.

Data

Anonymous har nu lämnat över stora mängder information från två intrång i iranska system – dels från den iranska mobilleverantören Ariantel med år av e-postmeddelanden mellan företagets anställda, entreprenörer och den iranska regeringen, dels från Över 100 000 e-postmeddelanden från Nuclear Power Production and Development Company of Iran, som äger Bushehr Nuclear Power Plant Operation Company och driver iransk forskning och utveckling inom kärnbränslecykeln, inklusive uranprospektering, gruvdrift och konvertering.

DdosSecrets

Epost

Anonymous riktar sina attacker i första hand mot e-postsystem då de närmast alltid innehåller stora mängder data och de innehåller också ofta historisk data som sträcker sig bakåt i tiden. En verksamhet är därmed möjlig att kartlägga och avslöja. Så är fallet i båda datainsamlingarna ovan – det är information som stulits vid intrång i de båda bolagens epostservrar.

Här är de läckta bilderna inifrån ett iranskt fängelse (videon innehåller våld)

Anonymous har publicerat information inifrån den iranska regimens propaganda-TV

Anonymous har hackat en av de största iranska bankerna

Islamska Revolutionsgardets webbplats utslagen av Anonymous

Anonymous har inlett attacken mot Iran – flera viktiga webbplatser hackade

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: