Anonymous har inlett attacken mot Iran – flera viktiga webbplatser hackade

av | sep 23, 2022 | Anonymous

Forensic Research Center of Iran – hackad av Anonymous

Anonymous har nu uppenbarligen inlett sina attacker riktade mot olika webbplatser som kan kopplas till regimen i Iran. Under natten och morgonen så har flera större webbplatser hackats, stängts ned och gjorts otillgängliga.

Anonymous säger sig bland annat ha hackat och tagit ned den officiella webbplatsen för Irans ledare Ali Khameini.

Den officiella hemsidan för Irans centralbank, Fars News Agency och en rad andra stora, viktiga iranska webbplatser har antingen hackats eller stängts ned i överbelastningsattacker.

Iranska Centralbanken

 

Fars News Agency

Övervakningskameror

Anonymous säger vidare att de har hackat och tagit kontrollen över 300 övervakningskameror på olika platser i Iran. Stulen information, databaser, har även börjat att läggas upp på olika platser på nätet.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: