Anonymous har hackat en av de största iranska bankerna

av | okt 8, 2022 | Anonymous

Man in White Mask in Black Crew Neck Shirt and Blue Zip Up Jacket Infront Graffiti Wall

Anonymous hävdar att de har hackat en av de största iranska bankerna, Iran Tejarat Bank, och att de har stulits databaser och dokument som bland annat ska visa på omfattande och utbredda kontakt mellan Iran och Kina.

Tejarat Bank är en av huvudägarna i Kardan Investment Bank tillsammans med Saman Bank och Middle East Bank som grundades 2014. Uppgifterna om intrånget och den information som ska ha stulits är mycket knapphändiga så uppgifterna om påstådda kontakter med Kina ska tas med försiktighet då alla dokumenten och all information ännu inte har publicerats.

Viss information har dock publicerats och det sägs vara dokument som visar på transaktioner mellan Iranska och kinesiska bolag.

Paste.it

Hackades

Banken hackades även 2019 tillsammans med Mellat och Sarmayeh – vilka är de tre största bankerna i landet. Iran Tejarat Bank är föremål för sanktioner av USA och EU sedan 2012/2013 på grund av påstådd inblandning i det iranska kärnenergiprogrammet. Ett program som misstänks för att användas för att framställa plutonium.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian