Truth Social betalar inte sina räkningar

av | aug 31, 2022 | Socialt

Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump skriver i ett inlägg på sitt sociala medie-företag Truth Social att: ”Fake news-medier är förkrossade över hur bra Truth går”. Även om användarna strömmar till tjänsten backar spac-bolaget, Digital World Acquisition, som ska ta Trumps bolag till börsen, enligt Forbes.

Det är Digital World Acquisition (DWAC) som ska ta Truth Social, den sociala mediatjänsten till börsen, Wall Street, och som på sikt ska garantera och finansiera tjänstens utveckling och fortlevnad.

Skyldig

Nu kommer uppgifter om att tjänsten är skyldig leverantörer närmare 1,6 miljoner dollar och det uppges vara skulder som förfallit för länge sedan och som borde vara betalda för länge sen.

Digital World Acquisition (DWAC) föll 9 procent vid Wall Streets öppning trots att Trump förnekat rapporter om företagets finansiella problem. Enligt Forbes har bolaget skulder på över 1 miljon dollar i obetalda avgifter till en leverantör. Spac-bolaget återhämtade delar av fallet och avlutade dagen med en nedgång på 4,9 procent.

Fox Business News

Ett annat problem är att Truth Social är så intimt förknippad med Donald Trump och det betyder att om hans popularitet falnar så kommer tjänsten att påverkas direkt, ekonomiskt. Något som tjänsten och bolaget har rapporterat till den amerikanska tillsynsmyndigheten SEC.

Axios

Var det någon som trodde att trodde att Truth Social skulle vara fri och öppen?

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian