Var det någon som trodde att trodde att Truth Social skulle vara fri och öppen?

av | aug 3, 2022 | Krönikor

Var det någon som på fullt allvar trodde att Donald Trumps egen lekstuga, hans egna sociala tjänst Truth Social skulle vara fri, öppen och en säker plats där alla åsikter skulle rymmas?

I Donald Trumps värld finns inga åsikter – här ryms bara rätt eller fel och fel är allt det som Donald Trump inte tycker. I Trumps värld finns det alternativa sanningar, hans egna, och Truth Social (som ännu inte lanserats utanför USA) är hans egen sociala mediatjänst som naturligtvis i Trumps egen värld är världens bästa, snabbast växande sociala tjänst.

Det är i Donald Trumps värld det, för i den värld vi andra lever i så ser verkligheten ut så här:

I april i år så beräknades Truth Social ha drygt 500 000 dagliga användare och runt 1,2 miljoner registrerade användare. Den officiella appen har gått från 170 000 nedladdningar (första dagarna efter lanseringen) till runt 8 000 nedladdningar per dag. Enligt Forbes data har appen cirka 2 miljoner aktiva användare per månad (MAU).

Twitter har drygt runt 166 miljoner dagliga användare som postar över 500 miljoner inlägg. I januari i år så hade Twitter runt 400 miljoner registrerade användare.

Facebook har drygt 1.9 miljarder dagliga användare kan nämnas som en jämförelse.

Syns inte

Truth Social syns inte i statistiken vad gäller antalet användare, registrerade användare eller antalet postade inlägg per dag. Truth Social syns inte heller på listorna över de sociala tjänster som användarna gillar.

Använder

Så vilka använder Truth Social då?

The Statista Global Consumer Survey har ställt frågor till amerikanska användare:

  • 3,0 % – bland alla användare av sociala medier
  • 5,0 % – bland alla manliga respondenter
  • 6,0 % – bland alla millennials
  • 6,0 % – bland högskoleutexaminerade
  • 9,0 % – bland Reddit-användare
  • 9,0 % – bland e-sportfans eller spelare

Sammanfattningsvis så lockar Trumps medieplattform manliga, högskoleutbildade millennials, som gillar e-sport.

De som använder Truth Social tycks hur som helst vara rätt aktiva:

Enligt undersökningen utförd av Statista Research Department från 11 mars till 14 mars 2022, med 2 005 svarande, svarade 56,0 %, i åldern 18 till 64, att de inte använder Truth Social och 8,0 % registrerade att de använder plattformen mycket ofta.

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: