REPORTAGET

Prototyper av Apples AirPower visar varför projektet lades ned

av | aug 19, 2022 | Reportage

Luke Miani har kommit över två stycken AirPower-protoyper. Hans tester visar också varför AirPower lades ned som produkt.

Apple gick ute med nyheten och informationen om AirPower 2017. Det skulle vara en laddningsplatta för alla dina Apple-prylar. Miani har två plattor – en platta med 16 laddningsplatser och en med hela 22 laddningsplatser – alltså där laddningsspolarna sitter.

 

Värme

Prototyperna visar på problemet med AirPower – värme. Ett annat problem var all koppartråd, alla kretsar och styrkretsen som i en prototyperna visar sig vara en dyr programmerbar krets. När enheten sedan testas så visar det sig att den fungerar ska vi kalla det fläckvis.

Luke Miani ställer också den viktiga frågan – varför försökte Apple lösa ett problem som ingen insåg att det existerade?

Kanske gav Apple själva svaret när produkten lades ned. AirPower skulle bli dyr, mycket dyr och den löste ett problem,em som ingen visste eller uppfattade som ett problem.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian