Student, lite skral kassa men med krav på prestanda och kanske lite högre krav på batteri och mobilitet. Här är Mackens guide till den bästa Mac:en för studenten.

Student – resor till och från universitetet, in och ut från olika föreläsningssalar, ibland långa dagar och en ryggsäck full med böcker och anteckningar. Studentens krav på en dator ser lite annorlunda ut än för de flesta av oss andra.

Bärbart

Här är det bärbart, och bara bärbart som gäller.

MacBook Air M1
  • Apple M1‑chip med 8‑kärnig processor, 7‑kärnig grafikprocessor, 16‑kärnig Neural Engine
  • 16 GB enhetligt minne
  • 512 GB SSD-lagring
  • 13‑tums Retina-skärm med True Tone
  • Två Thunderbolt-/usb 4-portar
  • 30 W usb-c-strömadapter
  • Bakbelyst Magic Keyboard med Touch ID – svenskt
Pris: 18 405 kronor

 

Det kan kanske verka att gå mot all sunt förnuft och all logik att välja den föregående modellen av MacBook Air när det nu kommer en helt ny modell med M2-kretsar under skalet. Anledningen är pengar – M2-modellen kostar 21 495 kronor, vilket är 3090 kronor mer, och för det får du en dator som är 12-18 procent snabbare.

16GB för att klara att köra flera program och ha flera programfönster öppna samtidigt, 512GB lagringskapacitet – skulle det behöva stå kan en extern hårddisk köpas för att kunna lagra mer. Du har runt 18 timmars batteritid, tillräckligt för en hel dags arbete.

Mackens val: MacBook Air M1

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x