Chefer lämnar Cloubhouse

av | jun 5, 2022 | Socialt

Ett tag var Clubhouse den hetaste sociala mediatjänsten. Du kom bara in via en inbjudan och under en kort period så kunde du lyssna på mediachefer, ställa frågor till Janne Josefsson, fika med helt okända från en annan del av Sverige eller lyssna på föreläsningar om allehanda ämnen. Sen hände det som brukar hända med nyheter, de känns inte riktigt lika nya längre och konkurrenterna hakar på.

Clubhouse toppade listorna över de mest nedladdade apparna och även om appen fortfarande laddas ned i miljonupplagor så är det långt ifrån siffrorna när tjänsten var som hetast. Under de fem första månaderna i år så har Clubhouse laddats ned 3.8 miljoner gånger vilket kan jämföras med 19 miljoner nedladdningar under samma period i fjol.

Ljud

Clubhouse har också tappat mycket av nyhetens behag – Twitter har sin egen ljudtjänst, Spaces, Facebook startade Soundbites, Spotify drog igång Greenroom men idag så flyttas resurser från de här ljudbaserade sociala funktionerna. Spotify har döpt om Greenroom till Spotify Live, Facebook har flyttat tjänsten till sin videotjänst, Twitter flyttar resurser från Spaces till andra delar av verksamheten och ljudmöten. och kanaler är inte lika hett längre. Clubhouse är från ett svenskt perspektiv ett ödelandskap. Det finns svenska kanaler men det är glest mellan dem och Clubhouse har också periodvis haft oerhört svårt att skilja ut olika språk och anpassa sina tips och försök för rätt språkgrupp. Svenska användare har överösts med tips på kanaler på språk som få svenskar behärskar.

Chefer

Nu lämnar också en stor del av Clubhouse kompetens, chefer, ledning och utvecklare, tjänsten.  I slutet av april slutade Stephanie Simon som företagets chef för Brand Evangelism and Development. Stephanie Simon gick med i Clubhouse bara ett par månader efter lanseringen 2020. Den här veckan tillkännagav ytterligare tre ledare sina avgång, inklusive Nina Gregory, Aarthi Ramamurthy och Anu Atluru; trion ledde News, International och Community, avdelningarna.

Protocol.com

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: