space black Apple watch

Apple Watch, Apples smarta klocka, är en succé. Försäljningen av Apple Watch är större än hela Schweiz försäljning av klockor, årligen, men vad ska du ha en Apple Watch till och behöver du en Apple Watch? Här är Mackens Guide.

Apple Watch är en smart klocka som finns i flera olika modeller. Du kan köpa en Apple Watch med eSim vilket betyder att du kan använda klockan som en fristående enhet – du kan ringa och ta emot meddelanden med den utan att ha din iPhone i närheten. Vill du ha en lite enklare och billigare modell så kan Apple Watch fungera tillsammans med din iPhone.

Förlängning

Apple Watch kan ses som en förlängning av din iPhone. Klockan innehåller i stort sett samma funktioner som din iPhone och den kan spegla din telefon vad gäller meddelanden, notiser, kalenderpåminnelser och andra funktioner. Du kan använda klockan för att styra din iPhone när du tar bilder, fjärrkontroll, och du kan även använda Apple Watch för att fjärrstyra din AppleTV.

Poängen med Apple Watch är att den kan förlänga de funktioner som du redan använder men du kan även ställa in Apple Watch så att den fungerar som en egen enhet. Har du inte din iPhone alldeles i din närhet så kan du exempelvis ta emot och läsa ett meddelande. Med hjälp av diktering så kan du även svara eller så skickar du ett mycket kort meddelande, ett av de förinställda svaren.

Viktiga meddelanden

Jag har exempelvis ställt in min Apple Watch så att riktigt viktiga meddelanden alltid skickas vidare till min iPhone – om jag inte redan läst dem på min iPhone.  En annan bra funktion är om jag är ute och går, på en plats där jag inte varit tidigare, och ber om färdväg via Apple Maps är att klockan snabbt visar åt vilket håll jag ska gå. det gäller även GPS-funktionen i bilen. Jag kan snabbt snegla på klockan, om jag inte hör instruktionerna som jag får via CarPlay.

Detsamma gäller påminnelser – de skickas vidare till klockan så att jag inte missar något som jag ska göra, ett möte exempelvis.

Inställningar

Under inställningarna – i den app som du använder för att ställa in klockan, Apple Watch Companion, så kan du gå igenom alla inställningar – välja att spegla din iPhone eller göra egna inställningar för klockan.

Du kan byta urtavla, installera appar, de appar som finns för Apple Watch, och du kan välja att ha din Apple Watch som en förlängning eller låta den fungera mer som en enskild, fristående enhet.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x