Apple är världmästare på design men när Apple missar så missar de inte sällan grovt och den svarta, platta fjärrkontrollen som förälder med till den första generationen av AppleTV 4K är ett duktigt stolpskott.

Det svarta fanskapet

Den överträffas förmodligen bara av den runda musen, USB, kallad hockeypuck som Apple lanserade tillsammans med iMac-datorn. Fjärrkontrollen till AppleTV 4K, första generationen, är en platt sak med touch-del längst upp. en touchades som är svart, liksom den nedre delen av fjärrkontrollen. Mycket riktigt – det är svårt att se och känna skillnad på vilken del som är vilken, trots att Apple petat dit en liten ring runt den ena knappen.

Den är dessutom alltså mörk och så tunn att den kan försvinna fullständigt i en svensk standardsoffa.

Tunn

Efter flera turer så har Apple äntligen insett att hela designen är misslyckad och eftersom fanskapet (ursäkta min dåliga franska) är så tunn så är Johnny Ive huvudmisstänkt vad gäller designen. Hur som helst Apple har stegvis backat och med den andra generationen av AppleTV 4K så skickas det med en helt annan fjärrkontroll. Tjockare, utan touch-del och med tydliga knappar – en riktig fjärrkontroll kort sagt.

Dessbättre så kan du byta ut ”det svarta fanskapet” och ersätta den med den nya modellen och det är enkelt och snabbt gjort. Apple nya, den grå fjärrkontrollen finns att köpa lös, som tillbehör.

Köpt den däremot inte via Apple som tar 650 kronor för den nya fjärrkontrollen. Köpt den via Amazon så hittar du den för drygt hundralappen längre pris – 549 kronor.

Packa upp din nya fjärrkontroll
Starta den
Håll den i närheten av din AppleTV som den ska paras ihop med

Klart!

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
2
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x