Jobbar du med att skriva, blogga, bygga hemsidor och liknande så kommer du för eller senare att behöva komprimera dina bilder så att de inte tar upp alltför stor plats – antingen på en hemsida, i ett Mail som du ska skicka eller om du ska använda bilden i an grafisk visning. Macken har testat Kompressor – en app för iOS och iPadOS.

Sno dig på Kompress är gratis idag 12/1-2022

När jag gick över från MacBook Pro till iPad Pro (igen) så snabbt uppstod behovet av ett snabbt, effektivt och enkelt sätt att komprimera de bilder som jag använder bland annat här på/i Macken. I min MacBook Pro använde jag Pixelmator Pro i kombination med ImageOpt men den lösningen finns inte för iPadOS.

Efter ha svurit ve och förbannelse över en rad urusla, fula och oanvändbara appar –

Vissa kategorier i App Store är soptippar

så hittade jag tillbaka till en app från förr, Kompressor.

Kompressor

Appen ser verkligen inte ut mycket för världen. Ett stort + det är i princip allt men det är också det som gör Kompressor snabbt, effektivt och smidigt som lösning. Appen gör inget mer. Du ställer in hur mycket du vill komprimera din bild, om det ska glas en kopia så att du har kvar originalet och sedan är det bara att komprimera.

Det är smått suveränt enkelt och Kompressor behåller dina tidigare inställningar vilket betyder att ska du komprimera fler bilder ellr om du komprimera bilder återkommande så handlar det bara om några klick för att få ned dina bilder i storlek. 

Priset då?

Löjligt i sammanhanget – 12 kronor.

Är det värt sina pengar?

Skojar du?

Jag hade köpt Kompressor om det så hade kostat 10 gånger mer.

Komprimeringen

Komprimeringen är helt okej. Bilder på flera megabytes dras ned till hanterbar storlek utan att de ser helt förstörda ut. det finns inte inställningar för att sitta och finlira men det är inte heller nödvändigt. Om en bild är på 80 Kb ellr 100 Kb gör ingen dramatisk skillnad i en text i en blogg eller bilderna i den här texten för att ta några exempel.

Betyg

Jag kanske är snål som bara ger Kompressor fyra bensinpumpar för jag vet ärligt talat inte vad som ska till för full pott men det ska vara svårt att få fullt betyg och en app, tjänst eller program som får det måste ha det där lite ”wow” över sig. Så därför åker en bensinpump i betygssättningen.

 Kompressor

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x