blank

Jag har tidigare skrivit om appar som du ska kunna använda för att skapa dina egna ringsignaler – den vidrigaste kategorin i App Store. Det finns en soptipp till – appar för att komprimera bilder.

Jag ville hitta en bra, enkel app för att komprimera bilder. I huvudsak för att hålla nere storleken på bilden i den här bloggen, Macken. Det som jag trodde skulle bli ett ganska snabbt och enkelt sökande visade sig bli en resa genom den ena usla appen efter den andra.

Förstå

Jag tycker mig vara hyggligt teknisk ändå ramlade jag över appar som jag satt och titta på utan att förstå hur de skulle användas. Teoretiskt borde en komprimeringsapp vara tämligen enkel att designa.

  • Välj bild
  • Välj storlek/komprimering
  • Berätta för användaren hur mycket mindre bilden blir
  • Verkställ

Sedan ska du kunna välja om originalbilden ska behållas (borde vara standard) och att det alltså skapas en komprimerad kopia bland dina bilder.

Enkelt, eller hur?

Fula

Inte alls visar det sig. En del appar visar i stort sett ingenting och de är så illa designade att det du ska klicka på ligger ute i hörnen, olika hörn. Det är som om utvecklaren/design aldrig hört talas om menyer. Andra appar berättar för dig hur många procent den nya bilden kommer att vara komprimerad, inte storleken, bara procent. Slutligen har vi appar som är så fula att jag vägrar att installera dem.

Efter att ha svurit mig igenom 10-15 appar betalade jag 12 kronor för Kompress. Den är värd varenda krona.

Kompress


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här