Donald Trumps nya sociala webbplats Truth Sociala medger nu, till slut, att webbplatsen med alla dess funktioner inte är något egenutvecklat utan det bygger, som avslöjats tidigare på Mastodon.

Truth Sociala hann knappt dra igång de första testerna innan Donald Trumps sociala webbplats hamnade i blåsväder. Ingenstans på webbplatsen finnas angivet att koden med alla funktionerna kom från Open Source-projektet Mastodon. Samma kod avslöjade däremot, tydligt, att koden inte var skriven av Trumps medarbetare utan det var Mastodon.

Trumps nya sociala tjänst har kopierat Mastodon och bryter mot licensvillkoren

Stämning

Då vare sig Donald Trump eller företrädare för projektet kommunicerade med Mastodon så förbereddes en stämning av det bolag som ligger bakom Truth Social. I användarlicensen för Mastodon så sägs också att om du vill använda koden och lösningen så ska du berätta det.

Since Mastodon is an open-source software project, anyone can use it for free. But if you do, the software license demands the code and any ensuing modifications to your Mastodon-powered platform be made publicly available, allowing the entire Mastodon community to benefit. (This doesn’t include publishing any user data or disclosing admin access though.)

“We release our work for free in the first place is the idea that, as we give to the platform operators, so do the platform operators give back to us by providing their improvements for us and everyone to see,” Mastodon wrote in a blog post last month. However, Trump’s social media site had claimed all of its source code was “proprietary,” and controlled solely by Truth Social.

Till slut så har Truth Social nu vakt att följa reglerna och nu anges att webbplatsen bygger på Mastodon.

 

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish