Överflöda globala sociala mediatjänster med falska konton som sedan används för att förmedla en auktoritär agenda. Få kontona att se riktiga ut och arbeta med att öka antal anhängare. Leta efter kritiker till staten på nätet ta reda på vilka de är de och var de bor.

Kinas regering har lanserat en global online-kampanj för att ändra bilden av regimen och för att försöka att styra undan debatten från anklagelser om mänskliga rättigheter Mycket av kampanjen syns inte utåt. Det är botnätverk som genererar automatiska inlägg och kontona dväljs på olika sätt för att det inte ska gå att spåra dem tillbaka till den kinesiska regimen.

New York Times avslöjar i detalj hur kinesiska tjänstemän använder privatföretag för att producera innehåll på begäran, locka anhängare och spåra kritiker. En dold kampanj där Twitter och Facebook är de två främsta måltavlorna.

New York Times

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x