Microsoft har korats till årets bästa företag 2021 av Yahoo Finance som också har utsett årets sämsta företag, en titel som som säkerligen inget företag vill ha. I år är det Facebook som utses till sämsta företag 2021.

Till skillnad från Årets Bästa Företag så är det läsarna som tillfrågas när det handlar om Årets Sämsta Företag och drygt 1500 personer har svarat och utsett Facebook.

Our survey’s 1,541 respondents were mad about a lot this year, from the Robinhood (HOOD) trading freezes last winter to electric truck startup Nikola still not having its act together. But one company irked them the most — Facebook (FB). The survey’s results shed more light on why the company decided to rebrand this year to a new name: Meta Platforms.

Yahoo Finance

Facebook har också haft ett osedvanligt tufft år med dokument som läckts inifrån företag och som avslöjat att den sociala mediajätten känt till att exempelvis Instagram kan ha en skadlig inverkan på unga tjejer med ett osunt kroppsideal.

Medierna

Mängder av dokument har lämnats över till medierna av bland andra Frances Haugen som jobbat inom Facebook i två år. Det är inte minst en rad med egna forskningsrapporter och analyser som läckt ut och som Facebook fått hård kritik för. Till alla dessa rapporter kan läggas en bok, skriven av journalisterna Sheera Frenkel och Cecilia Kang.

Boktipset: Facebook – den nakna sanningen

Alla avslöjanden har resulterat i att Facebook i princip tvingats på defensiven under hela året. Istället för att berätta om satsningen på metaverse och andra framtida produkter så har Facebooks PR-team fått ägna sig åt skadebegränsningar.

 

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish