Alex Jones fälls förtal efter en rad uttalanden och påståenden om att skolskjutningen vid Sandy Hook då 26 elever och skolpersonal miste livet. Jones har påstått att skolskjutningen var en konspiration iscensatt av myndigheter för att kunna införa begränsande vapenlagar. En jury ska nu fastställa storleken på det skadestånd som Alex Jones och Infowars ska betala.

Jones fälls, stämd av efterlevande till tio offer, sedan Infowars och Jones förra gånger påstått att skolskjutningen vid Sandy Hook är en bluff. Jones har pekat ut efterlevande och överlevande för att vara skådespelare och delaktiga i en omfattande konspiration. Alex Jones har även pekat ut FBI-agenter för att vara delaktiga i samma konspiration.

Seger

A state court in Connecticut granted a sweeping victory to the families of eight people killed in a 2012 mass shooting at Sandy Hook Elementary School in Newtown, Conn., who had sued the far-right broadcaster and conspiracy theorist Alex Jones and his Infowars media outlet for defamation.

The judge ruled on Monday that because Mr. Jones had refused to turn over documents ordered by the courts, including financial records, he was liable by default. The decision, combined with previous rulings in Texas in late September, means Mr. Jones has lost all the defamation lawsuits filed against him by the families of 10 victims.

Lawyers for Mr. Jones said he would appeal.

New York Times

Nästa steg i processen är att skadestånden ska fastställas i fällande domar i Texas (tidigare domar, se nedan) och i nu i Connecticut. Det kan handla om mycket stora belopp då Alex Jones och Infowars har sett till att uppgifterna fått mycket stor spridning.

Nio stämningar

Den nu avgjorda stämningen (Connecticut) är en av flera som riktats mot Alex Jones. I samband med alla pågående rättsprocesser så har Alex Jones och Infowars redan dömts att betala 150 000 dollar för att inte ha hörsammat krav på att lämna över begärd information – dokument, e-post och annan kommunikation som de som stämt Jones krävt att få ut. Tidigare så har Alex Jones förlorat två stämningar för att han inte lämnat ut begärd information – dokument, epost och annan kommunikation som berör stämningarna. Alex Jones har alltså fällts tidigare, i Texas, efter att inte ha lämnat över begär information och skadestånden i de två målen som nu avgjorts kan innebära slutet för Infowars.

Alex Jones förlorar stämning efter påståenden om att Sandy Hook-massakern är en bluff

Tidigare text

Välkommen till konspirationernas högkvarter

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x