Alex Jones har förlorat två stämningar från efterlevande, anhöriga, till offren efter Sandy Hook massakern, en skolskjutning där 26 människor miste livet. En jury ska nu ta ställning till storleken på det skadestånd som Alex Jones nu ska betala till de två familjerna.

På morgonen den 14 december i Newtown, Connecticut kliver en 20-åring man in på skolan, Sandy Hook. Han är beväpnad och innan räddningspersonal anländer till skolan och han skjuter sig själv så mördar han 20 barn och sex vuxna ur personalen.

Iscensatt

Alex Jones, programledare för en högerextremistiska nyhetskanalen Infowars har under flera år hävdat att allt är iscensatt av amerikanska myndigheter för att tvinga igenom lagar som begränsar enskilda rätt att köpa och bära vapen. Två familjer, anhöriga till offer, stämde så Alex Jones för förtal och för att sprida falsk och felaktig information om skolmassakrern. Nu har den första delen av domen kommit – Alex Jones fälls för förtal och för att inte ha lämnat ut de dokument som motståndarsidan begärt och haft rätt att få ta del av. Nu återstår att fastställa storleken på det skadestånd som Alex Jones ska betala. Det görs av en jury.

Associated Press

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish