blank

Den hemsida och webbplats som skapats för att ta emot tips om kvinnor i Texas som har gjort en abort hittar ingen plats på nätet. Inget webhotell till ta emot sidan och ge den en plats på sina servrar.

Webbplatsen har skapats av gruppen Texas Right to Life och den uppmanar besökare att lämna in tips om kvinnor som kan misstänkas för att ha gjort en abort. Något som numera kan resultera i att du blir stämd och du kan bli tvingad att betala minst 10 000 dollar och rättegångskostnader. Det är innebörden i Texas nya anti-abort lag som nyligen godkändes och trädde i kraft i delstaten. Lagen gör det olagligt för kvinnor att göra en abort den sjätte veckan, eller efter det att det går att höra fostrets hjärtslag. I praktiken ett abortförbud då de flesta kvinnor inte vet att de är gravida förrän efter 5-6 veckors graviditet.

Webhotell

Texas Right to Life lyckades hitta ett webhotell som tog emot sidan inledningsvis men då dränktes sidan med falska uppgifter, porr och annan falsk information i en samordnad protest-aktion.

Falska tips används som vapen i striden om Texas omstridda nya abortlagstiftning

För att försöka att få stopp på all trafik utanför delstaten så stoppades alla beställare utanför Texas. Detta innan det företag där domänen registrerats sa upp avtalet och stängde ned hemsidan. Domänen pekas nu mot en annan anti-abort, Pro Life, grupps hemsida. Texas Right to Life letar fortfarande efter ett webhotell som vill ta emot deras webbplats.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x