REPORTAGET

Falska tips används som vapen i striden om Texas omstridda nya abortlagstiftning

av | sep 4, 2021

Texas har nyligen infört en ny abortlag som förbjuder aborter efter sex veckors graviditet och som dessutom utlovar belöningar för de som anger kvinnor som har gjort en abort i strid med den nya lagstiftningen. Nu används falska angivelser, påhittad uppgifter som ett vapen för att slå tillbaka mot hemsidor som satts upp för att samla in information.

Falska uppgifter, Shrek Memes och porr skickas in som tips i ett försök att översvämma de här hemsidorna med så mycket information att de inte kan hantera mängden tips. En slags manuell överbelastningsskador där tanken är att dränka hemsidan med så mycket falsk information så att det inte går att urskilja riktiga tips från falska.

The Guardian

Den aktuella hemsidan har nu stängts ned för besök från alla andra platser än Texas:

Startades

Kampanjen startades på Reddit, Twitter och TikTok och har hela tiden vuxit i styrka.

Nu har som sagt hemsidan stängts ned i ett försök att minska mängden falsk information. Ett filter och en blockering som du enkelt tar dig förbi och runt med en VPN-tjänst (exempelvis).

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian