blank

Texas har nyligen infört en ny abortlag som förbjuder aborter efter sex veckors graviditet och som dessutom utlovar belöningar för de som anger kvinnor som har gjort en abort i strid med den nya lagstiftningen. Nu används falska angivelser, påhittad uppgifter som ett vapen för att slå tillbaka mot hemsidor som satts upp för att samla in information.

Falska uppgifter, Shrek Memes och porr skickas in som tips i ett försök att översvämma de här hemsidorna med så mycket information att de inte kan hantera mängden tips. En slags manuell överbelastningsskador där tanken är att dränka hemsidan med så mycket falsk information så att det inte går att urskilja riktiga tips från falska.

The Guardian

Den aktuella hemsidan har nu stängts ned för besök från alla andra platser än Texas:

blank

Startades

Kampanjen startades på Reddit, Twitter och TikTok och har hela tiden vuxit i styrka.

Nu har som sagt hemsidan stängts ned i ett försök att minska mängden falsk information. Ett filter och en blockering som du enkelt tar dig förbi och runt med en VPN-tjänst (exempelvis).

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x