blank

Det är nu 30 år sedan ”Field of Dreams” hade premiär. En film om livet, baseboll och med Kevin Kostner i huvudrollen som bonden Ray Kinsella som plöjer ned som åker med majs och som anlägger en basebollsplan.

Nu finns verkligen en basebollplan precis på samma plats som där filmen spelades in och arenan, för det är verkligen en hel arena, heter naturligtvis Field of Dreams.

Arenan byggdes av den amerikanska proffsorganisationen Major League Baseball, MLB, som en hyllning till filmen, dess budskap och till baseboll.

Match

Natten kort idag så spelades även en match, i den högsta proffsligan mellan Boston Red Sox och New York Yankees med alla spelarna iförda speciella uniformer – plockade ur filmen. Jodå, han kom verkligen dit, Kevin Kostner. Tog en premierad runt hela arenan, före matchen, provade några kast och konstaterade att allt var perfekt. Inför matchen så lovade MLBs Rob Manfred att det kommer att spelas fler matcher på platsen som omnämndes i filmen:

– Är detta himlen?
– Nej, det är Iowa.

Det här med baseboll och New York Yankees