REPORTAGET

Om du bygger den så kommer han – If you build it he will come

av | aug 13, 2021

Det är nu 30 år sedan ”Field of Dreams” hade premiär. En film om livet, baseboll och med Kevin Kostner i huvudrollen som bonden Ray Kinsella som plöjer ned som åker med majs och som anlägger en basebollsplan.

Nu finns verkligen en basebollplan precis på samma plats som där filmen spelades in och arenan, för det är verkligen en hel arena, heter naturligtvis Field of Dreams.

Arenan byggdes av den amerikanska proffsorganisationen Major League Baseball, MLB, som en hyllning till filmen, dess budskap och till baseboll.

Match

Natten kort idag så spelades även en match, i den högsta proffsligan mellan Boston Red Sox och New York Yankees med alla spelarna iförda speciella uniformer – plockade ur filmen. Jodå, han kom verkligen dit, Kevin Kostner. Tog en premierad runt hela arenan, före matchen, provade några kast och konstaterade att allt var perfekt. Inför matchen så lovade MLBs Rob Manfred att det kommer att spelas fler matcher på platsen som omnämndes i filmen:

– Är detta himlen?
– Nej, det är Iowa.

Det här med baseboll och New York Yankees

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian