blank

Bayern München, den tyska storklubben, tror inte på Superligan och tror inte att det är lösningen på de ekonomisk svårigheter som många klubbar kämpar med. Klubbens direktör Karl-Heinz Rummenigge säger i ett uttalande att Bayern München istället tror på att klubbarna hjälps åt att lösa problemen, tillsammans, solidariskt.

The Super League, som ett antal storklubbar i Storbritannien, Spanien och Italien, tillkännagav sent på söndagen har mötts av stenhård kritik.

Fotboll: Tolv europeiska topplag bildar egen liga – öppen strid i fotbollsvärlden

Uteslutna

En rad före detta storspelare, tränare och fotbollskommentatorer kräver nu att klubbarna:

 • Manchester United
 • Liverpool
 • Manchester City
 • Arsenal
 • Chelsea
 • Tottenham Hotspur
 • Barcelona
 • Real Madrid
 • Athletico Madrid
 • Juventus
 • AC Milan
 • Inter Milan

Ska uteslutas från de nationella ligorna, något som UEFA, den europeiska fotbollsunionen redan har hotat med.

Tyska lag

Inga av de franska eller tyska storklubbarna har tackat ja till The Super League och nu kommenterar Bayern München den nya ligan – Karl-Heinz Rummenigge, den gamle storspelaren är nu klubbdirektör i Bayern München – som säger blankt nej till den nya ligan.

”I do not believe the Super League will solve the financial problems of European clubs that have arisen as result of the coronavirus pandemic. Rather, all clubs in Europe should work in solidarity to ensure that the cost structure, especially players’ salaries and agents’ fees, are brought in line with revenues, to make all of European football more rational.”

Översättning

Jag tror inte att Superligan kommer att lösa de ekonomiska problem som europeiska klubbar har drabbats av som en följd av cornina-pandemin. Istället borde klubbarna i Europa jobba tillsammans, solidariskt,. För att säkerställa att kostnaderna, speciellt spelarlöner och agenternas ersättningar balanseras mot intäkterna, för att den europeiska fotbollen skola bli mer rationell och logisk.

Franska PSG har vid tidpunkten då denna text skrivs, på måndagskvällen, inte kommenterat den nya ligan.

Kan stoppas

UEFA har upprepat sin inställning om att klubbar och spelare som deltar i den nya Superligan kommer att stängas av. Det innebär att Zlatan Ibrahimovic, Victor Lindelöf och Dejan Kulusevski kan komma att stoppas från sommarens EM-turnering.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x