blank

Nyligen dök en ruta upp i programmet WhatsApp för användarna med en begäran om att bekräfta och godkänna att användardata delades med Facebook. Det har tolkats som att nu har WhatsApp korsat en gräns, en linje, men faktum är att WhatsApp har delat data med Facebook ända sedan 2016. Det är först nu som det är ett krav för att få använda meddelandetjänsten.

Facebook köpte WhatsApp 2014 och sedan 2016 så började användarinformation, position, vilka du kommunicerar med, IP-nummer, information om den enhet du använder mm. skickats till Facebook. Då, 2016, fanns en möjlighet att klicka i att du inte ville dela data med Facebook och det är den möjligheten som nu tas bort. Ska du använda WhatsApp så måste du dela användardata med Facebook.

Raderas

Godkänner du inte delningen av information med Facebook så kan du inte, får du inte fortsätta att använda WhatsApp. Ditt konot kommer att stängas ned och raderas. Det här skillnaden – WhatsApp har delat data med Facebook i flera år men från och med nu är det ett krav att du går med på det.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x