blank

Jag hade tänkt att jag skulle avvakta men jag är otålig till min natur och dessutom sjunger min pålitliga arbetshäst, min iMac 5K, på sista versen. Det är inte så att datorn är slut, den fungerande fortfarande och är fortfarande rapp och snabb men det är dags att byta och skaffa en ny ”Ardenner” på kontoret.

Valet föll på en Mac mini med 16 GB ram. En dator som kostar runt en tredjedel av motsvarande iMac men då tillkommer en bildskärm så priset landar på runt halva priset av vad en iMac kostar. Kom då ihåg att det inte finns någon iMac M1, ännu.

Jag hade alltså tänkt att avvakta men nu är en ny Mac mini beställd, en M1. En dator som trots priset har samma prestanda, och till och med lite bättre, än Apples senaste MacBook Pro 16-tum.

Fungerar

Jag har läst igenom vilka programvaror som finns för M1, vilka som fungerar med Rosetta 2 och kan konstatera att inga av de program som jag använder inte fungerar med den nya plattformen, Apple Silicon. Dessutom kommer nu, i rask takt, uppdaterade versioner som är skrivna direkt för Apple Silicon.

Jag återkommer i ämnet när datorn landat i Skellefteå vilket är minst en månad bort.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
2
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x