blank

Jag har fått frågan flera gånger på senare tid ”Ska du köpa en bärbar M1-modell nu?”. Nu vet jag inte om mina val av prylar har något större intresse men Magasin Macken är min plattform ”so here goes” som amerikanen säger.

Nej, det blir ingen M1-bärbar modell därför att det som står på tur är en ersättare för min verkliga arbetshäst, min starka Ardenner, min iMac 5K. Datorn är äldsta i min maskinpark. Den gör fortfarande ett utmärkt jobb, är fortfarande fullt tillräcklig och det gör att jag ingalunda har bråttom. När det gäller bärbar dator bytte jag till en iPad Pro med Magical Keyboard och Apple Pencil i somras. Det är numera den enda bärbara dator som används som bärbar dator. Min MacBook Pro 15-tum är stationär på hemmakontoret (kopplad till extern skärm).

Två val

Det jag funderar på, så smått, är att antingen invänta en ny iMac, en iMac med Apple Silicon, eller köpa en Mac mini (M1), 16 GB RAM-modellen med en riktigt bra extern bildskärm.

En Mac mini med 16 GB RAM kostar 13 495 kronor, 512 GB lagring SSD.

Lägg till en bildskärm så kommer du in runt 20 000 kronor, förutsatt att du inte ska ha en värsting till bildskärm. LG, Asus med flera har bra bildskärmar från 4 000 kronor och uppåt. Är du beredd att kliva över 8 000 till 10 000 kronor få kan du få en välvd 34-tummare och ännu större skärmar.

Barnsjukdomar

Anledningen till att jag väntar handlar inte om att jag är rädd för barnsjukdomar (även om de finns) utan att jag just nu inte har något behov av en ny dator. När det sedan blir dags så är det en ny stationär arbetshäst som ska köpas in.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här