blank

Som liten läste han Arséne Lupin – gentlemannatjuven. Som vuxen kopierar han den påhittade tjuvens kupper.

Den här franska tv-serien (fan ta er Netflix för dubbningen) är skapad av George Kay (No you see me) och det är en underhållande, rapp och välspelad tv-serie med Omar Sy i den bärande rollen som Assane Diop. Omar Sy spelar en ung svart, invandrarkille som förlorar sin mor och far i unga år och som ser vägen till rikedom gå via Arséne Lupins roman-figur. Han kopierar stilen, förklädnaderna, planeringen och det gentlemannamässiga – minimalt med våld.

Det finns ett mål och syfte med den kriminella banan – att hämnas sin pappa som tog sit liv i fängelse efter att ha blivit anklagad för att vara tjuv av en man som nu utsätts för Assane Diops hämnd. Du hittar sex avsnitt, första säsongen, och det sista avsnittet avslutas med en klassisk cliffhanger vilket borgar för en fortsättning och som sagt – slå av den engelska dubbningen som i just den här tv-serien är vedervärdigare än vanligt.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x