blank

After att ha blockerats och fått alla inlägg stoppade under 12 timmar så har Donald Trump fått tillbaka sitt konto på Twitter. I sitt första inlägg så ljuger Trump om att han satte in National Gardet direkt då attacken mot Capitolium inleddes.

Under oroligheterna så gick borgmästaren i Washington ut och begärde hjälp av Nationalgardet. En begäran som negligerades i flera timmar innan vice presidenten Mike Pence till slut gjorde det som krävdes – godkände Washingtons begäran:

”Chairman Milley and I just spoke separately with the Vice President and with Speaker Pelosi, Leader McConnell, Senator Schumer and Representative Hoyer about the situation at the U.S. Capitol. We have fully activated the D.C. National Guard to assist federal and local law enforcement as they work to peacefully address the situation. We are prepared to provide additional support as necessary and appropriate as requested by local authorities. Our people are sworn to defend the constitution and our democratic form of government and they will act accordingly.”

US Departement of Defense

Trump ljuger

I videon nedan, det första inlägget på över 12 timmar eftersom Trump stängts av från Twitter, så hävdar Trump att han satte in Nationalgardet, direkt. en uppenbar lögn, mycket enkel att kontrollera därför att Försvarsdepartementet då redan gått ut med ett pressmeddelande där Donald Trump överhuvudtaget inte nämns.

I videon fördömer Trump attacken på Capitolium och hävdar att de skyldiga kommer att straffas. I en video som han publicerade på Twitter (nu raderad och stoppad) så uppmanade Trump sina anhängare att lämna Capitolium efter att ha förklarat att han förstår att de är besvikna och att han förstår deras smärta Sedan valet stulits från dem och honom (Trump). I videon säger Trump bland annat:

”We love you. You are very special.”

Donald Trump kan inte hålla sig till sanningen, inte ens på mindre viktiga punkter. Han bryr sig inte heller om huruvida hans lögner går att kontrollera eller om de är uppenbara och mycket enkla att kontrollera. Trump ljuger, regelmässigt, närmast reflexmässigt.

Videon ovan är också sannolikt det närmaste vi kommer att komma ett erkännande och ett medgivande att Trump förlorat valet och förlorat Vita Huset.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x