blank

De senaste dagarnas avslöjanden om hur Trump uttryckt sig om soldater, veteraner och stupade har snabbt vuxit till en politisk affär och ett problem för Vita Huset. The Atlantics avslöjanden backas nu upp av Jennifer Griffin, journalist på Fox News, Trumps egen favorit tv-kanal.

Det hela startade med en artikel i The Atlantic där Trump framställs som att han inte förstår varför enskilda anmäler sig som frivilliga för utlandstjänst inom det amerikanska försvaret. Trump uppges också ha kallat stupade soldater för losers, något han även anklagas för att ha kallat den förre republikanske senatorn John McCain för.

Trump har svårt att hålla reda på alla sina lögner så han ljuger igen

Trump har förnekat alla påståenden, även där han enkelt kan överbevisas. När det gäller John McCain så har Trump själv kallat McCain för en loser och Trump har publicerat länkar till intervjuer där han uttryckt sig på det sättet. Trots det så förnekar Trump att han kallat John McCain för en loser, en förlorare. 

Vid sitt besök i Frankrike och Paris 2018 så ställde Trump in ett besök till en kyrkogård där det ligger amerikaner som stupat. Anledningen uppges ha varit att då det regnade så var Trump orolig för hur hans hår skulle se ut. Trump ska också ha ifrågasatt varför han skulle besöka en kyrkogård där förlorare låg begravda.

Trump

Som vanligt när Trump blir emotsagd så tar han till storsläggan, förnekar allt, förklarar allt med att det är “Fake News” och avslutar med att vädra åsikten att Jennifer Griffin borde sparkas. 

Trump på Twitter:

Griffin i Fox News:

Besvärande

Hela affären är mycket besvärande för Trump. Du talar inte illa om soldater, veteraner, frivilliga och stupade soldater i USA – var sig som demokrat eller som republikan – i synnerhet inte som republikan. Patriotismen är en hörnsten bland Trumps egna kärnväljare och du kan inte kalla stupade soldater för “losers” och “suckers”. Du kan inte heller angripa meningsmotståndare med den typen av argument. Flaggan, USA, patriotism och hedrandet av fallna soldater skär rakt igenom alla politiska gränser. Det är därför Trump nu hamnat i en helt egen del av verkligheten där han inte kan påräkna med något stöd. När du även Fox News ser ut att ha fått nog så är det illavarslande för Trump.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x