blank

Säg alltid sanningen – därför att det alltid är svårare att hålla reda på lögner är ett enkelt, klokt råd som Donald Trump borde leva efter. Nu har han enkelt ertappats med att förneka det han faktiskt har sagt, inte bara en gång utan upprepade gånger – vilket net minst Twitter – är redo att påminna honom om.

Återigen handlar det om den republikanska senatorn John McCain, en av Trumps hårdaste kritiker, före detta soldat, veteran och krigsfånge. John McCain tillbringade flera år i vietnamesiskt fängelse, Hanoi Hilton och var stridsflygare i det amerikanska flygvapnet innan han inledde sin politiska karriär. John McCain valdes in i den amerikanska senaten 1987 och innehade sitt politiska uppdrag fram till 2018 så han avled i sviterna av en hjärntumör. 

Reda ut

Twitter och Internet däremot har inga problem att reda ut Trumps alla lögner och uttalanden, inte minst sedan han själv, Trump själv, publicerat egna inlägg på Twitter där han – kallar John McCain för en ”loser”. Trump försöker också ge intryck av att han deltog i kondoleanserna efter MacCains bortgång vilket han bara gjorde högst motvilligt. John McCains familj gjorde också mycket klart för Donald Trumps att han på inga villkors vis var välkommen att närvara vid begravningen..  

Varför nu?

Så varför drar Trump upp detta igen, och just nu?

Svaret är att The Atlantic, tidningen, precis publicerat en längre text där det tydligt framgår vad Trump sagt om John McCain och att Trump vid flera tillfällen valt att inte hedra fallna amerikanska soldater och att Trump inte heller tycks förstår hur många amerikaner ser på sina egna soldater, veteraner och hur viktigt patriotism är i det sammanhanget. Trump valde att inte besöka den amerikanska krigskyrkogården Aisne-Marne American Cemetery i Paris 2018, för att ta ett exempel. Den gången skylde Trump på vädret och på Secret Service – att det inte gick att transportera honom till kyrkogården på ett säkert sätt, vilket inte var sant. I Jeffrey Goldberg artikel framställs Donald Trump som oförstående och okunnig när det handlar om amerikanska soldater vilket kanske delvis kan förklaras av att Trump aldrig varit ens i närheten av att tjänstgöra som soldat. När USA kallade in enskilda för kriget i Vietnam undgick Trump att kallas in med hjälp av ett läkarintyg att han lider av hälsporre.

“He’s not a war hero. I like people who weren’t captured.”

Donald Trump om John McCaine 2015.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x