blank

Microsofts bud på TikTok har avvisats och därmed är Oracle det enda bolag som nu är kvar i förhandlingarna. Enligt finanstidningen Wall Street Journal så har Oracle utsetts till “trusted tech partner” vilket kommer att tillkännages inom kort.

Wall Street Journal skriver att Oracle ska ta hand om TikToks amerikanska kunder och användare. Data tillhörande amerikanska vändbare ska lagras och hanteras av Oracle i ett försök att blidka administrationen i Vita Huset och Donald Trump.

Oracle Corp. won the bidding for the U.S. operations of the video-sharing app TikTok, people familiar with the matter said, beating out Microsoft Corp. in a high-profile deal to salvage a social-media sensation that has been caught in the middle of a geopolitical standoff.

Oracle is set to be announced as TikTok’s “trusted tech partner” in the U.S., and the deal is likely not to be structured as an outright sale, the people said.

Wall Street Journal (betalvägg)

Ingen försäljning

Det ser alltså ut som att Bytedancer, TikToks, ägare valt en annan strategi än att sälja av sin amerikanska verksamhet. Något som Donald Trump krävt och Vita Huset hade satt en tidsfrist som löper ut den 15 september. Nu återstår att se om Vita Husets accepterar uppgörelsen mellan TikTok och Oracle.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x