blank

Relocated Items, är en folder som kan landa på ditt skrivbord efter det att du har installerat och uppdaterat macOS – så vad innehåller foldern då, kan du radera den?

Foldern innehåller filer, dokument, inställningar och annat som inte kan läggas på plats där informationen egentligen hör hemma. Det kan vara inställningsfiler där du själv gjort ändringar. Enkelt uttryckt så är det filer som ändrats och som macOS inte riktigt känner igen och inte vill lägga in på plats.

Radera inte

Därför ska du inte, per automatik, radera innehållet – inte med mindre än att du går igenom vad Relocated Folder innehåller.

I normalfallet så är det inställningsfiler som inte är kompatibla med den nya versionen av macOS. Efter att ha gått igenom vad foldern innehåller (noga) så kan du radera mappen/foldern. Handlar det om en mindre mängd data så kan du ju kopiera undan innehållet, spara det på säker plats ett tag. Det kan ju inte uteslutas att innehållet kan komma att behövas längre fram.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här