blank

En 17-åring misstänks vara hjärnan bakom intrånget på Twitter tillsammans med en 19-årig och en 22-åring man. Trion har nu gripits meddelar det amerikanska Justitiedepartementet.

Gripandet gjordes sent på fredagskvällen, svenskt tid, av FBI och Secret Service. Gripandena är gjorda i Florida och Kalifornien.

– There is a false belief within the criminal hacker community that attacks like the Twitter hack can be perpetrated anonymously and without consequence. Today’s charging announcement demonstrates that the elation of nefarious hacking into a secure environment for fun or profit will be short-lived.  Criminal conduct over the Internet may feel stealthy to the people who perpetrate it, but there is nothing stealthy about it.  In particular, I want to say to would-be offenders, break the law, and we will find you, säger U.S. Attorney David L. Anderson vid the Northern District of California i ett pressmeddelande från departementet.

DoJ

I samband med intrånget och att falska meddelanden postades på över 130 kända personer konton så tros närmare 100 000 dollar ha överförts till ett Bitcoin-konto som sedan tömdes.

– The hackers allegedly compromised over 100 social media accounts and scammed both the account users and others who sent money based on their fraudulent solicitations. The rapid investigation of this conduct is a testament to the expertise of our investigators, our commitment to responding quickly to cyber attacks, and the close relationships we have built with law enforcement partners throughout the world, säger Brian C. Rabbitt vid  the Justice Department’s Criminal Division i samma pressmeddelande.

Länkar

Macken


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här