blank

Intrånget på Twitter då över 130 stora, kända konton kapades innebar också att hackarna kom åt privata meddelanden på minst 36 konton – varav ett åtminstone ett konto tillhör en folkvald politiker.

Det är Twitters egna utredning och Twitters egen pågående utredning av intrånget och kapningen av konton som publicerat uppgifterna. Intrånget möjliggjordes via ett av Twitters egna verktyg för att hantera användarkonton. Tidigare uppgifter pekar mot att hackare tagit sig in på Twitters interna kanaler på Slack och kommit över inloggningsuppgifter. Samordnat publicerades sedan inlägg där användare uppmanades att skicka pengar till ett Bitcoin-konto under förespegling att pengarna skulle dubbleras som ett slags tack till “the community”.

Geert Wilders

Twitter har inte namngivit den folkvalde politiker vars konot hackades och där privata meddelanden har laddats ned men det tros vara den nederländske politikern Geert Wilders. Hackarna bytte profilbild mot en svart man på den högerextremistiske Wilders konto och bytte även bakgrunden till den marockanska flaggan. Enligt utredningen så skickades 120 000 dollar till det aktuella kontot innan intrånget upptäcktes och kontona stänges ned.

Sannolikt så hade en mycket större summa skickats till kontot om inte växlingstjänsten Coinbase upptäckt bedrägeriet och stoppat närmaste 1 000 transaktioner.

BBC


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x