Tyskland ger nu med sig och ger efter. Nu accepterar tyska myndigheter Apples och Googles decentraliserade lösning för att kartlägga hur folk rör sig och om de kommit i kontakt med någon som kan vara smittad av Corona-viruset.

Under några veckor så har Tyskland och Frankrike hamnat på kollisionskurs med Google och Apple över hur smittan och pandemin ska kartläggas. Tyska och franska myndigheter har krävt att kunna samla in data centralt till egna servrar vilket stor i bjärt kontrast till hur Apple och Google valt att lösa det med sin gemensamma lösning.

Bluettoth

Där Tyskland och Frankrike vill samla in all information centralt till egna servrar så håller Apple och Google fast vid att data ska lagras lokalt, i enheten i första hand och den data som samlas in ska vara anonym. Inledningsvis så krävde Tyskland och Frankrike även att Apple och Google skulle tillåta att Bluetooth kördes i förgrunden, hela tiden. Något som Google och Apple vägrat eftersom det skulle kunna leda till att användarens batteritid förkortades.

Nu ger sig alltså Tyskland i sina krav och accepterar lösningen så som Apple och Google har byggt den.

Macken: Apple och Google kolliderar med tyska och franska myndigheter

Reuters


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här