Apple har nu släppt den skarpa, färdiga versionen av macOS Catalina 10.15.4 och det är en version som innehåller flera viktiga buggfixar och korrigeringar av inrapporterade problem men också en del nya funktioner.

Safari

Safari, webbläsaren , har nu stängts ned ytterligare och blockeringen av försök att spåra och kartlägga dig ut på nätet har blivit ännu svårare. Skyddet av dig, din information har förbättrats ytterligare.

It might seem like a bigger change than it is. But we’ve added so many restrictions to ITP since its initial release in 2017 that we are now at a place where most third-party cookies are already blocked in Safari. To keep supporting cross-site integration, we shipped the Storage Access API two years ago to provide the means for authenticated embeds to get cookie access with mandatory user control. It is going through the standards process in the W3C Privacy Community Group right now.

Apple WebKit Team

Det här innebär bland annat att alla tredjeparts-kakor blockeras som standard.

Apple Music

Precis som i nya iOS så finns nu stöd för texter/lyrik i musik-programmet – Apple Music. Vill du lyssna på musik och se texten rulla förbi så kan du göra det.

Skärmtid

Du kan nu sätta ännu fler gränser för skärmtid även i din Mac-dator. ta en titt under inställningarna så ser du fler inställningsmöjligheter – samma funktioner som du tiggare har haft i iOS.

AMD

I koden till macOS 10.15.4 finns också referenser till AMD och deras kretsar och processorer. Det är i skrivande stund oklart vad det kan innebära. Det får framtiden utvisa men det krävs ingen större logisk för att komma fram till att Apple i vart fall överväger att använda AMDs kretsar och processorer.

Universella program/appar

Nytt i iOS, macOS och iPadOS är universella appar och möjligheten för utvecklare att sälja sådana i paket. Det handlar om appar, program och paket med sådana som finns för alla plattformarna. Det är inte nödvändigtvis en och samma app utan en möjlighet för utvecklare att erbjuda oss kunder appar för alla våra prylar,


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här