Sökmotorn DuckDuckGo har skapat en databas som avslöjar tusentals företag vars affärsidé är att samla in information om oss. Funktionen, databasen, med tillhörande kod, Tracker Radar, lanseras nu som Open Source, tillgänglig för alla som vill skapa listor som blockerar de här företagen.

DuckDuckGo är en söktjänst som inte kartlägger det du gör, det du söker efter och som inte samlar in information om dig. Sökmotorn lanserar nu Tracker Radar, en databas med information om företag som hamstrar data och som kartlägger det du gör ute på nätet. Databasen innehåller information om drygt 1 700 företag och över 5 300 webbplatser. DuckDuckGo använder Tracker Radar för sin söktjänst och för sina tillägg för mobila webbläsare och för webbläsaren Brave.

Brave – snabbare än Safari med samma funktioner som Chrome men utan att snoka på dig

Använder du webbläsaren Brave idag så kan du ladda ned DuckDuckGo Privacy Essentials från Googles webshop för plugins och göra Brave en ännu mer nedstängd webbläsare som ser till att skydda din information.

DuckDuckGo

Tracker Radar

Macken

Macken stöder och rekommenderar DuckDuckGo, sökmotorn. Macken stöder och rekommenderar även webbläsaren Brave.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här