Brave är webbläsaren som gett sig ut på uppdraget att fixa webben. Den bygger på Google Chrome men där slutar alla likheter. Brave kartlägger inte och säljer inte din information utan har valt den rakt motsatta vägen.

Brave är närmast helt kompatibel med Google Chrome. Du kan använda samma plugins som till Chrome exempelvis och det betyder att Brave går att bygga ut och anpassa. Du kan även använda teman gjorda för Google Chrome och får Brave att se ut som du vill.

Much more than a browser, Brave is a new way of thinking about how the web works. Brave is open source and built by a team of privacy focused, performance oriented pioneers of the web.

The average mobile browser user pays as much as $23 a month in data charges to download ads and trackers — that’s $276 a year. Brave blocks ads and trackers, so you don’t pay for them.

Annonsblockerare

Brave innehåller dessutom en inbyggd annonsblockerare som visar sig fungera alldeles utmärkt. Brave ska vara snabbare än konkurrenterna hävdar utvecklarna och webbläsaren utvecklas under konceptet Open Source. Det finns även en mobil version för din iPhone och iPad – även de är gratis.

Vill du använda Brave i din Mac, iPad och iPhone så kan du lägga till enheterna i det som kallas en synkroniseringskedja och kopplingen gör du med QR-koder. Snabbt och smidigt. Synkroniseringen är i betastadiet men jag kan inte se att synkningen mellan skulle ha klickat.

Långtidstest

Under årets startade jag en långtidstest av Brave i min Mac-dator och i min iPhone och de första intrycken var positiva. En snabb webbläsare som har all funktionalitet från Google Chrome men som inte snokar på dig. Jag kan byta utseende, installera plugins och övriga funktioner finns också på plats. Skillnaden mot Firefox är renderingen. Jag har alltid tyckt att Firefox renderar knappar och andra objekt på hemsidor kantigt, grått och fult till skillnad från Safari och Google Chrome.

Brave är enkelt uttryckt allt det bra som finns i Google Chrome med allt det dåliga bortplockat. Testen slutade med att jag bytte webbläsare – från Safari till Brave och ett bättre betyg kan jag inte ge ett program – speciellt inte om det är ett av Apples egna program som byts ut.

What’s new in Brave

Version 80.1.5.112:
Added
 • Ad conversion attribution for Brave ads.
 • Ability for websites to determine if browser is Brave.
Improved
 • Compatibility with MetaMask and allow web3 provider selection.
 • Fingerprinting privacy by removing “navigator.deviceMemory”.
Removed
 • Reference to star icon used to bookmark pages under the bookmark manager.
Updated
 • Top sites background from translucent to opaque under New Tab Page.
 • Text in the “Ads” panel under brave://rewards.
Fixed
 • Favorites and bookmarks not importing from Safari.
 • Intermittent crash if ad confirmations library is called before being instantiated.
 • 5% fee for Brave Rewards not always being sent when multiple tips are sent in quick succession.
 • All confirmation types such as viewed, clicked and dismissed being counted towards the ads per hour limit.
 • Incorrect message being displayed on panel and tip banner in certain cases.
 • Duplicate ads entries not being into “7-day Ads History” in brave://rewards.
 • Incorrect color being used for the “thumbs up” icon in “7-day Ads History” under brave://rewards.
 • PDFium displaying “Brave Software Drive” in the “Save as PDF” modal.
 • Shields content should be specific to the page that the shields panel is opened from.
 • Shields warning not visible when changing between advanced vs simple view while using dark theme.
 • “brave-browser.list” being removed on Linux whenever upgrading Brave.

Ladda ned Brave


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här