New York islanders har värvat Jean-Gabriel Pageau från Ottawa Senators. En hårt arbetande forward som ligger på 25-30 mål per säsong och som har ytterligare en kvalitet – han kan stänga ned matcher med en stark defensiv.

Jean-Gabriel Pageau är ingen utpräglad “sniper”, ingen superstjärna och ingen Panarin men han kommer sannolikt att förlänga med Islanders vilket betyder att  New York Islanders har fått en mycket kompetent forward även om det kostade flera dyra draftval. Inför sista dagen för byten och affärer så har det pratats mycket om två spelare – Rangers Chris Kreider och Jean-Gabriel Pageau.

 Ilya Kovalchuk 

Sista dagens med affärer inleddes dock med en annan intressant affär –  Ilya Kovalchuk till Washington.  Kovalchuk kom tillbaka inför årets säsong, gjorde ingen lycklig i Los Angeles. Det gick däremot betydligt bättre i Montreal och med Ovechkin, Bäckström i Washington så har lagets offensiva kvaliteter vässats.

Chris Kreiders kontrakt går ut i år och det har spekulerats i huruvida han skulle stanna i New York eller byta arbetsgivare. Det finns rykten om att mer än en klubb varit intresserade. Nu har Rangers skrivit ett sjuårs-kontrakt med sin stjärnspelare som stannar som en viktig del i bygget av ett nytt lag.

Islanders

New York Islanders befinner sig i en annan situation – på wildcards-plats för slutspel, två raka segrar i bagaget och med Andy Greene från Devils som ny back. Greene, Devils lagkapten är en solid, veteran (37 år) som stärker Islanders defensiv och breddar backuppsättningen sedan laget tappat Pelech för resten av säsongen. Ända sedan den värvningen så har frågan varit om Islanders skulle komma att värva även forward. Bristen på en förstklassig målskytt har periodvis varit uppenbar i laget. Islanders har fört matcher, skapat mest men ändå förlorat därför att målskyttet har klickat. Jean-Gabriel Pageau är inte riktigt den målskytt som laget behöver men det är en sak att önska och en helt annan att se vad som finns på marknaden och vad som kan värvas. I Jean-Gabriel Pageau får Islanders en hårt arbetande två-vägs forward, god för en 25-30 mål per säsong och med en stark defensiv, inte minst i slutet av matcher. Lägg sedan till att det förväntas, två av draftvalen är villkorade, att Jean-Gabriel Pageau kommer att skriva ett nytt, längre kontrakt med Islanders så framstår det som en genomtänkt värvning.

Så svaret på frågan i rubriken är nej, Islanders har inte hittat sin toppforward, men nära, och Jean-Gabriel Pageau kommer inte att tömma Long Island-lagets kassakista vilket betyder att det finns möjligheter att förstärka ytterligare om inte i år så inför nästa säsong. Kom sedan ihåg att Islanders spelar 60 meters ishockey, båda vägarna, och här premieras stenhårt arbete före allt annat. Finns ingen superstjärna att tillgå så kan målproduktionen fördelas ut på flera spelare och i den ekvationen så är Jean-Gabriel Pageau ingen dum kugge.

Fotnot: Jean-Gabriel Pageau har skrivit ett avtal på sex år med New York Islanders.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här