Analytikerna är inte särskilt oroade över Apples vinstvarning. Problemen bedöms vara högst temporära och Apple kommer att hämta gen eventuell förlorad försäljning.

Analytikernas bedömning är att Apples intäkter bara fördröjs ett kvartal – ingen tappad försäljning.

While the 2019 update “was not a (most likely) one-off item driving the lower demand,” Monday’s statement signals revenue will simply be delayed until the third quarter, analyst Robert Muller wrote. The most important variable is the spread of coronavirus in the near future, as a prolonged pandemic could keep demand in China stifled for quarters to come.

“While we view the situation as temporary and our longer-term outlook is unchanged, the ultimate impact is still very much unknown,” the analyst said.

Business Insider


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här